Flexchair rugtraining

Een gezonde rug begint bij beweging

Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit: de Flexchair®. De Flexchair® bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting, heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.

Zittend bewegen met de Flexchair® heeft veel voordelen: coördinatie en stabiliteit verbeteren, sportieve prestaties nemen toe en het zittende werk wordt langer volgehouden. Geef rugklachten geen kans, gebruik de Flexchair® elke dag.

Actief zitten

Om op de Flexchair® te kunnen “zitten” moet de rug in een goede basisconditie zijn. Een groeiende groep specialisten weet alles van de Flexchair® en het belang hiervan voor de gezondheid van de rug.

De PAR test – meten is weten – geeft aan of er basisconditie is om de Flexchair® optimaal te kunnen gebruiken.

Onbewust elke dag sterker en gezonder worden

Bij het gebruik van de Flexchair® worden diepe rug- en buikspieren getraind. Deze diepe spieren zijn in onze moderne maatschappij steeds minder actief. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Er wordt veel onderzoek gedaan naar trainings- en toepassingsmethodieken van deze diepe spieren. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal. Blijf gezond, verbeter jezelf en gebruik de Flexchair® elke dag.

Gezond en actief zitten

Na de PAR test kan, in samenspraak met de paramedicus, de Flexchair® in thuis en werksituaties worden toegepast. Elke keer als er van de Flexchair® op de goede en aangeleerde manier gebruik wordt gemaakt is dit positief voor het functioneren van de rug:

  • Het risico op klachten in de rug neemt sterk af;
  • U voelt zich fitter;
  • U gaat meer rechtop zitten en lopen;
  • Er wordt op een natuurlijke manier bewogen;
  • De prestaties op sportgebied zullen in veel gevallen verbeteren;
  • Het ziekteverzuim door rugklachten zal bij juist gebruik van de Flexchair® sterk dalen

Bij vragen of behoefte aan meer informatie kunt u terecht bij Yvonne Rambat per email via Yvonne@fysiovitalis.nl of per telefoon 078-6765184